Év Haszongépjárműve és az Év Pickupja címek

2019. 12. 02.

Kettős siker: a Ford autói nyerték el az Év Haszongépjárműve és az Év Pickupja címeket

LYON, Franciaország, 2019. november 20. – A Ford idén elsöprő győzelmet aratott a kishaszongépjárművek nemzetközi megmérettetésén, hiszen a Ford Tra­­­nsit Custom hibrid modelljei nyertek a 2020-as Év Haszongépjárműve (IVOTY) versenyen, a Ford Ranger pedig a 2020-as Év Pickupja (IPUA) lett.



A Ford az első autógyártó, amely már kétszer is elnyerte ugyanabban az évben az IVOTY és az IPUA díjait; a vállalat 2013-ban hajtotta végre először ezt a bravúrt.

A 25 európai ország 25 neves szakújságírójából álló zsűri egyöntetűen az új Transit Custom Plug-In Hybrid és Transit Custom EcoBlue Hybrid modelleket nevezte meg a nagynevű IVOTY verseny győzteseként a franciaországi Lyonban megrendezett díjátadó ünnepségen.

A zsűri tagjai külön kihangsúlyozták, hogy a Ford Hybrid kínálatban szereplő Transit Custom áruszállítók hibrid hajtása komoly hatótávolságot kínál tisztán elektromos hajtással, ami nemcsak jelentős üzemanyag-megtakarítással jár, hanem azt is lehetővé teszi, hogy üzemeltetőik teljesítsék a levegőtisztasági előírásokat, és autóikkal behajthassanak az alacsony emissziójú járművek számára fenntartott zónákba.

A Transit Custom Plug-In Hybrid és a Transit Custom EcoBlue Hybrid 1 tonnás áruszállítók, illetve a második helyezést megszerző Transit EcoBlue Hybrid 2 tonnás áruszállító annak a 14 modellből álló elektromos Ford-flottának a tagjai, amit a vállalat 2020 végéig vezet be az európai piacokon. A Fordnak ez a hatodik IVOTY-győzelme.

Európa legkelendőbb pickupja*, a Ford Ranger erős és takarékos 2,0 literes dízelmotorja, valamint fejlett vezetéssegítő technológiái szintén jó benyomást tettek a kétévente megrendezett IPUA 18 zsűritagjára.

“Új Transit Custom Plug-In Hybrid és EcoBlue Hybrid modelljeink tökéletesen alkalmasak arra, hogy vásárlóink csökkentsék költségeiket és emissziójukat, és megfelelő fuvarozási szolgáltatásokat kínálhassanak napjaink egyre szigorúbb elvárásai mellett – méghozzá úgy, hogy közben sem autóik praktikuma, sem pedig hasznos teherbírása terén nem kell kompromisszumot kötniük. Az új Ranger pedig most még magasabbra tette a lécet a pickupok kifinomultsága, technológiája és termelékenysége terén,” vélekedett Hans Schep, a Ford Európa haszongépjármű üzletágának ügyvezető igazgatója.

A Transit Custom Plug-In Hybrid nulla károsanyag-kibocsátással is képes működni, ám vezetőjének sosem kell azon aggódnia, hogy lemerül az akkumulátor; a normál hálózatról is feltölthető modell hatótávolsága tisztán elektromos hajtással elérheti az 56 kilométert** (NEDC szabvány szerint mérve). A jármű első kerekeit kizárólag egy 92,9 kW teljesítményű elektromotor hajtja, amit a 13,6 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor lát el árammal. A hatótávolság kiterjesztéséről a Ford többszörösen díjnyertes 1,0 literes EcoBoost benzinmotorja gondoskodik, menet közben töltve az akkumulátort. A benzinmotor rásegítésével 500 kilométerre nő az autó hatótávolsága.

A Transit Custom EcoBlue Hybrid mild hibrid hajtásláncában a normál generátort egy szíjhajtású, integrált indítómotor/generátor váltja fel, ami képes elektromos árammá alakítani a fékezés és egyenletes sebességű haladás közben többnyire veszendőbe menő energiát; az így termelt áramot egy 48 voltos, léghűtésű lítium-ion akkumulátor tárolja. Ez az energia a belsőégésű motor nyomaték-kiegészítésére használható, így a Ford továbbfejlesztett 2,0 literes EcoBlue dízelmotorjának üzemanyag-fogyasztása akár 8 százalékkal is csökkenhet.

A Regular Cab, Super Cab és Double Cab kivitelekben kapható új Ranger már alapáron négykerékhajtású, és az autót a Ford 2,0 literes EcoBlue motorjának továbbfejlesztett változata hajtja, amelynek üzemanyag-fogyasztása – egy új 10 fokozatú automata sebességváltóval párosítva – 9 százalékkal alacsonyabb. A Ranger fejlett technológiái közt fontos megemlíteni az alapfelszerelésként kínált Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszert, illetve a FordPass Connect fedélzeti modem-technológiát, ami nemcsak kényelmesebbé, hanem hatékonyabbá is teszi a pickup használatát.

A Ranger kínálatában az új Ranger Raptor is szerepel, ami a modell eddigi legnagyobb teljesítményű változata. A 213 lóerős, 2,0 literes EcoBlue biturbó dízelmotorral hajtott Ranger Raptor különleges futóművét a Ford Performance mérnökei tökéletesítették, hogy a vásárlók kiélvezhessék az autó kimagasló off-road képességét és a nagy sebességű terepezés örömeit.

“Gratulálunk a Fordnak a 2020-as ÉV Haszongépjárműve és a 2020-as Év Pickupja versenyeken aratott kettős győzelméhez. Hatalmas eredmény ez, amire igencsak rászolgáltak. A hibrid hajtásra összpontosítva a Ford mérnökei olyan hajtásláncot fejlesztettek ki, ami a városi forgalomban ugyanúgy komoly előnyöket kínál, mint a vidéki utakon. Ráadásul a Transit Custom Plug-In Hybrid és a Transit Custom EcoBlue Hybrid modellek élvezetesen vezethetők, és kifejezetten praktikusak is!” nyilatkozta Jarlath Sweeney, az Év Haszongépjárműve zsűrijének elnöke.

“Európa legkelendőbb 1 tonnás pickupja már a kezdetektől esélyes befutónak számított a pickup-zsűritagok körében,” tette hozzá Sweeney. “Ez a második alkalom, amikor a Ranger győz, hiszen a modell 2013-ban is elnyerte ezt a címet, és az autó azóta hosszú és eredményes utat járt be.”

A Ford az európai piac első számú haszongépjármű-márkája; az idei évben októberig 114.000 darab Transit Custom kelt el, vagyis 2,6 százalékkal több, mint a tavalyi év azonos időszakában. A Ranger Európa legkelendőbb pickupja, amiből ugyanebben az időszakban 43.300 darabot értékesített a Ford. Magyarországon idén 3194 Transit és Transit Custom modellt és 2217 darab Rangert értékesítettek, ezzel a Ford mindkét szegmensben piacvezető.


E-mailt/visszahívást kérek!


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg. 

Márkaszerviz hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Nexus Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek Autó-Nexus Kft.