Történelmi Mustang találkozó Németországban

2014. 07. 07.
Az ikonikus modell 50 évére emlékezve Kölnben rendezték meg minden idők legnagyobb európai Ford Mustang-találkozóját: az új Ford Mustang az Európai Mustang Gyűlés alkalmából debütált Németországban, a Ford által is támogatott eseményt az Első Német Mustang Klub szervezte.

Minden idők legnagyobb európai Mustang-találkozója a kontinens sok országából vonzotta a rajongókat, akik Németországban gyűltek össze, hogy megismerkedjenek az új Mustanggal, és megünnepeljék a legendás autó 50 eseménydús esztendejét. Több mint 750 Mustang képviselte a modell folyamatos gyártásának fél évszázados történelmét a június 7-8-án, a Ford Európa kölni székházától nem messze megrendezett Európai Mustang Gyűlésen. Számos országból érkeztek ide Mustang-tulajdonosok, többek közt Németországból, az Egyesült Királyságból, Belgiumból, Hollandiából, Svájcból, Svédországból, Ausztriából, Dániából, Franciaországból, Olaszországból, Franciaországból és Csehországból. A június 7-8-án, több ezer rajongó részvételével lezajlott Európai Mustang Gyűlés a 33. Nemzetközi Mustang Találkozó volt az Első Német Mustang Klub rendezésében, ám az idei esemény volt az első, amelyen a Ford is hivatalosan képviseltette magát, Németországban először porondra állítva az új Ford Mustang ferdehátú és kupé változatát. Mindkét kivitel jövőre jelenik meg az európai piacokon – és ez lesz az első alkalom, hogy 50 éves történelme során a Mustang feltűnik az európai márkakereskedésekben.

“Az Európai Mustang Gyűlésen megjelent autók nagy száma és a látogatók hatalmas tömege jól érzékelteti az európai közönség rajongását a Mustang iránt, valamint e kulturális és autóipari ikon történelmi örökségének értékét.” - fogalmaz Joerg Beyer, a Ford Európa ügyvezető műszaki igazgatója. “A Ford azt is jóleső érzéssel nyugtázta, hogy az autó 50. évfordulóját európai székházunktól csupán egy kőhajításnyi távolságban ünnepelték meg.”

A kétnapos esemény előtt száz Mustang-tulajdonos – természetesen autóival együtt – a Ford Európa székházába és a Ford Fiesta gyártóüzemébe is ellátogatott. A Mustang-találkozó látogatóit Concours d’Elegance kiállítás és számos műszaki előadás várta, egy szerencsés résztvevő pedig egy oldtimer Mustangot nyerhetett tombolán.

“A Mustang klubok és a rajongók Európa minden szegletéből összegyűltek az autó megünneplésére, s az itt felvonultatott Mustangok gyönyörűen mutatták be a modell 50 éves történetét, amit az tett teljessé, hogy a Ford is kiállította az új Mutangot, hatalmas érdeklődést váltva ki ezzel a közönségbő.,”  - meséli Ralf Wurm, az Első Német Mustang Klub elnöke.

2014. április 17. jelezte a Mustang folyamatos gyártásának 50. évfordulóját, ebből az alkalomból április 16-17-én a Ford egy vadonatúj Mustang kabriót állított ki New York legendás épülete, az Empire State Building kilátóteraszán, újra életre keltve ezzel egy közel 50 évvel ezelőtti ötletét. 1964-es bemutatása óta több mint kilencmillió Mustang talált gazdára. A világ legtöbb lájkot begyűjtő autója több mint 7 millió rajongót számlál a Facebookon, s az autó eddig mintegy 3200 mozi- és tévéfilmben szerepelt. A Mustang kupé és kabrió karcsú, formás dizájnja érzékletesen utal az autó világszínvonalú teljesítményére: a 2,3 literes EcoBoost motor 309 lóerővel és 407 Nm nyomatékkal mozgatja az autót, az 5,0 literes V8-as blokk pedig több mint 426 lóerő teljesítményt és 529 Nm forgatónyomatékot ad le. A Ford az első 500 darab új Mustangot különleges felszereltségi csomaggal értékesíti Európában; az autókra május 24-én, az UEFA Bajnokok Ligája döntője alatt lehetett leadni az előrendeléseket. Az első ötszáz rendelés 30 másodperc alatt futott be, s a mérkőzés lefújásáig mintegy 9300 vásárló jelentkezett. Az új Mustang teljes körű forgalmazása 2015-ben kezdődik meg Európában.

Márkakereskedés hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Nexus Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Nexus Kft.