Elektromos haszongépjármű

2017. 06. 26.

Elektromos hajtású haszongépjárművet gyárt a Ford és a Német Posta

A Német Posta (Deutsche Post) leányvállalata, a StreetScooter GmbH együttműködésre lépett a Ford-Werke GmbH vállalattal, hogy közösen gyártsanak elektromos hajtású haszongépjárműveket.

A Német Posta már ezt megelőzően is hatással volt a kisebb szállítójárművek szegmensére, megtervezve és legyártva az emisszió mentesen működő StreetScooter-t, most pedig a két partnervállalat egy nagyobb járműtípus megalkotásán dolgozik. Ehhez a Ford Transit szolgáltatja az alapot, amelybe elektromos hajtásláncot telepítenek; az autó speciális felépítményt kap, amely megfelel a Német Posta és a DHL szabványainak.

A gyártás várhatóan 2017 júliusában kezdődik, és még a 2018-as év vége előtt legalább 2500 ilyen jármű áll munkába a Német Posta DHL Csoport városi kézbesítő szolgálatánál. Ezzel a darabszámmal a partnervállalatok a legnagyobb gyártóvá lépnek elő az elektromos hajtású, közepes méretű haszongépjárművek európai piacán.

A Német Posta DHL Csoport és a Ford azonos értékeket vallanak az emisszió csökkentés és az új közlekedési megoldások terén, s az új partneri kapcsolat fontos lépést jelent e célkitűzések megvalósításában.

“Biztos vagyok benne, hogy együttműködésünk nagy lendületet ad a német elektromos mobilitásnak,” nyilatkozta Jürgen Gerdes, a Német Posta igazgatótanácsának tagja. “Ez a projekt érzékletesen bizonyítja a Német Posta innovatív szemléletét. Új járműveink alkalmazásával újra levegőhöz juthatnak a belvárosok, és javulhat az emberek életminősége. E munkát mindaddig folytatjuk, amíg logisztikánk teljes egészében CO2-mentessé válik!”

“Az elektromos mobilitás és a nagyvárosok számára kidolgozott innovatív közlekedési megoldások rendkívül fontosak számunkra, hiszen egész üzletmenetünket úgy formáljuk át, hogy megfeleljünk a jövő kihívásainak,” mondta el Steven Armstrong, a Ford Motor Company csoportszintű alelnöke és az európai, közel-keleti és afrikai piacokért felelős elnöke. „Európa első számú haszongépjármű-gyártójaként azért is fontos számunkra ez az együttműködés, mert hasznosan érvényesíthetjük erősségeinket, ráadásul a StreetScooter és a Német Posta DHL Csoport személyében hozzáértő, és világméretű hálózattal rendelkező partnerekre találtunk.”

A StreetScooter modellek már meglévő gyártósorát a vártnál jóval nagyobb méretben kell kibővíteni az új járművek összeszereléséhez. A StreetScooter GmbH tervei szerint évi 20.000 darab készül majd sikeres elektromos kishaszonjárművükből Aachenben és egy másik üzemben Észak-Rajna-Vesztfáliában. Napjainkban már 2500 StreetScooter áll a Német Posta szolgálatában országszerte, és egyre több külső felhasználó jelzi érdeklődését, vagy éppen rendelt már meg ilyen modellt, hogy szállítóflottáját nulla károsanyag-kibocsátásúvá alakíthassa.


Német Posta

A Német Posta a legnagyobb európai levélküldemény-kézbesítője, és a német levél- és kiscsomag-piac első számú szereplője. Jól megalapozott hírnevével és mintegy 150.000 munkatársával a vállalat nemcsak Németországban, hanem világszerte is elismerten kimagasló szolgáltatást nyújt. A Német Posta portfóliójában ugyanúgy szerepel a postai és kommunikációs szolgáltatás, mint a levél- és csomagküldés, az elektronikus kommunikáció vagy a marketing. A vállalat úttörő szerepet tölt be az új postai technológiák területén, a szénsemleges kézbesítésben és az e-kereskedelmi kiszállítások piacán. A Német Posta a Német Posta DHL Csoport tagja. 2016-ban a vállalatcsoport több mint 57 milliárd euró árbevételt ért el.


A Ford-Werke GmbH

A Ford-Werke GmbH német autóipari vállalat, amelynek központja Köln. A cég Kölnben és Saarlouisban működtet üzemeket, amelyek több mint 24.000 embernek adnak munkát. 1925-ös megalapítása óta a vállalat több mint 40 millió járművet gyártott. További információ: www.ford.de


A Ford Motor Company globális autóipari és mobilitási vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. Az összesen mintegy 202.000 alkalmazottat foglalkoztató, világszerte 62 gyártóüzemet működtető vállalat alaptevékenysége a Ford személyautók, haszongépjárművek, SUV-k és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók gyártása, értékesítése, finanszírozása és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. Ugyanakkor a Ford lendületesen dolgozik az új lehetőségek kiaknázásán is a Ford Intelligens Mobilitás terv alapján, aminek célja, hogy piacvezetővé tegye a vállalatot a konnektivitás, a mobilitás, az önállóan működő autók, a vásárlói élmény és az adatfeldolgozás területén. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. Amennyiben több információra van szüksége a Ford termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company szolgáltatásairól, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 52.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 66.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.



Forrás: Ford Sajtószoba

Márkaszerviz hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Nexus Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek Autó-Nexus Kft.