310 kilométer egyetlen töltéssel

2017. 06. 26.

Az új Ford Focus Electric bebizonyította, hogy akár 310 kilométer is megtehető egyetlen töltéssel.

Ford legújabb teljesen elektromos hajtású autója, a Focus Electric, amelynek akkumulátora a gyorstöltő technológiával 30 perc alatt tölthető fel nulláról akár 80 százalékos szintre a múlt héten bebizonyította, hogy az elektromos autók nem csak városi használatra alkalmasak.

A Ford Magyarország az elektromos autózás népszerűsítéséért érdekes kísérlet vágott bele június 10-én. Team Ford néven a Focus Electric-kel csapatot indított egy 100%-ban villanyautók számára rendezett Európán átívelő versenyen, az eTour Europe-on.



Az új Ford Focus Electric volánja mögött Katona Mátyás 12 nap alatt 5944 kilométert tett meg azE-TourEuropeelnevezésű, 9 nap alatt 9 európai fővárost érintő versenyen. A magyarországi 500 kilométeres tesztelés után bátran vágott neki a 10 útnak Ausztrián, Németországon, Luxemburgon, Belgiumon, Hollandián Csehországon, Szlovákián, Horvátországon, Szlovénián át. Idei versenyen 13 résztvevő mérte össze a tisztán elektromos járművek menettulajdonságait. A Ford Focus Electric a vártnál is jobban teljesített, hiszen az ígért 225 km-es hatótáv helyett, takarékos használat mellett akár 310 kilométert is megtett egyetlen töltéssel, de a 250 kilométeres táv különösebb odafigyelés nélkül is teljesíthető.



A Ford csapat sajnos a harmadik helyről kénytelen volt kiszállni a versenyből egy csehországi töltőhiba miatt, de a csapat nem adta fel, és minden követ megmozgatva, a Ford európai és amerikai mérnökeinke szakértő segítségével végül sikerült visszatérniük az eTour mezőnyébe. Fáradozásaikért és kitartásukért a szervezők a „Legkeményebb Csapat”-nak járó díjban is részesítette őket.



A rally végén Katona Mátyás a tapasztalatairól az alábbiak emelte ki: "Kemény volt az eTour, de ezen nem kell meglepődni, a túra elvileg 3600 kilométer, 9 nap. Nekünk persze még a múlt hét előtti héten csütörtökön indult, és azóta csaknem 6000 kilométert tekertünk a Focusba. Megjegyzem, hogy saját villanyautónkkal, a Peugeot iOnnal egy év alatt mentünk nagyjából ennyit, így az eTour valójában nem csupán egy túra és egy verseny, egyben egy intenzív teszt is. Mind az autó, mind pedig a csapat számára. Sok keserűséget okoztak a nem működő töltők. És meg kell jegyezzük, az egész út során nem találkoztunk annyi hibás töltővel, mint az osztrákoknál. Így tehát tapasztalatként azt mondom, nem is rossz a hazai töltőhálózat. Persze remélem, hamarosan nálunk is lesz az autópályákon 100 kilométerenként villámtöltő, úgy villanyautóval is gond nélkül bejárható lesz az ország, ami vélhetően még többeket billent majd a drága belépőjű, de otthoni töltéssel alacsony üzemköltségű és nem utolsó sorban tiszta és csendes villanyautózás felé."


A Ford elkötelezett az e-mobilitás terén, így néhány hónappal ezelőtt, más autógyártókkal közösen aláírt egy együttműködési megállapodást, amelynek értelmében a legfejlettebb töltőállomás-hálózatot építik ki Európában. Már a kezdeti célkitűzés is 400 ultra-gyors töltőpont létesítése a régióban.


Forrás: Ford Sajtószoba



Márkaszerviz hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Nexus Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek Autó-Nexus Kft.