A tökéletes zenei élményt?

2017. 08. 15.

Az új Ford Fiestában lehetséges...


Volt már olyan, hogy addig nem indult el autójával, amíg ki nem választotta a megfelelő zenét az útra? A Hot Chip zenekar tagja, Joe Goddard tudja a választ. “Momentum” című új számába belesűrítette mindazt, amit a legújabb tudományos kutatások kiderítettek a mindennapos autózáshoz legmegfelelőbb zenékről.



A Ford elkészített egy tanulmányt a Spotify és a New York Egyetem (NYU) segítségével, amiből kiderült, milyen zenék töltik fel a legkellemesebb hangulattal az autósokat. Meglepő módon az derült ki, hogy e tekintetben a melankolikus számok legalább annyira hatásosak, mint a vidámabb zenék.



Új zenéje megírásához Goddard még Amy Belfivel is konzultált, aki a NYU kognitív idegrendszerre szakosodott tudósa; ő vezette azt az új kutatást, ami az autózás közbeni zenehallgatás érzelmi hatásait vizsgálta. Így született meg az új szám, amely egyben tiszteletadás is a művész által legjobban kedvelt, vezetés közben hallgatott zenéi előtt.

“Egy lágy diszkószámot akartam írni, ami eléggé optimista hangulatú, de nem féktelenül eufórikus,” mesélte Goddard. “Eszembe jutottak azok az idők, amikor Anglia-szerte DJ-bulikat csináltam, és késő éjjel autóztam haza; szóval felidéztem, milyen zenéket hallgattam a kocsiban. Rájöttem, hogy ilyenkor nem a pörgős, szaggatott ütemű zenék nyújtották a legkellemesebb élményt, hanem inkább a kellemesen felemelők.”

Goddard emellett egy exkluzív lejátszási listát is összeállított a Ford és Spotify részére, amelyen a legkülönfélébb zenészek, többek közt a Gladys Knight and the Pips, a Depeche Mode vagy a Yellow Magic Orchestra zenéi hallhatók: http://spoti.fi/2u7Rbbd

Belfi kutatása kiderítette, hogy a reggeli autózáshoz megfelelően kiválasztott dalok még két óra múltán is hatással vannak ránk. Egyébként más előadók, például a német electro-dance duó, Mat.Joe és a brit NAO is írtak olyan dalokat, amelyek munkába vagy hazafelé menet mosolyt csalnak az arcunkra. Mindegyik zenéhez tartozik egy, a VICE által készített video is, ami bemutatja az egyes számok megalkotásának folyamatát.



“Nagy örömmel osztottuk meg a tudományos kutatások eredményét a művészekkel, hogy ennek alapján valami igazán különlegeset alkothassanak,” mondta el Marcel Breker, a Ford Európa mérnöke. “A vadonatúj Fiesta B&O PLAY rendszere tökéletes zenei élményt kínál az autósoknak, hogy átadhassák magukat ennek az izgalmas, új zenei élménynek.”


# # #

Joe Goddard

A sokoldalú zenész, Joe Goddard az egyik legtermékenyebb és legismertebb brit indie/electronic előadó; a Hot Chip indie/soul/dance csapat vezetője, a 2 Bears duó egyik tagja, a Greco Roman vezetője és sikeres producer/remix előadó. A Hot Chip énekeseként, ütőseként és billentyűseként a rock- és dance-rajongókat egyaránt képes elvarázsolni, amit három sikeres album is bizonyít. Ugyanakkor az underground tánczene is vonzza, ezért Goddard úgy döntött, hogy szólistaként olyat alkot, amiben egyesíti a 2-step, a Dutch electro, a klasszikus Warp és a Chicago house legizgalmasabb értékeit.


Fiesta B&O PLAY

A vadonatúj Fiesta B&O PLAY prémium audiorendszere 10 különféle, ideális helyre beépített hangszóróból áll, így a hallgatók 360 fokos koncerttermi hatást élvezhetnek. A 675 wattos rendszer teljesítményét digitális hangprocesszor és 200 mm-es mélynyomó fokozza, így a hanghatás nagyobbnak tűnik, mint az autó maga. A rendszer a Ford SYNC 3 és egy 8 colos érintőképernyő segítségével kezelhető.



Forrás: Ford Sajtószoba

Márkaszerviz hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Nexus Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek Autó-Nexus Kft.