A Ford és a Google

2021. 02. 04.

A Ford és a Google felpörgeti az autóipari innovációt, új élményeket kínálva az összekapcsolt járművek használóinak

Dearborn, Mich., and Sunnyvale, Calif., február 1, 2021 – A Ford Motor Company és a Google ma jelentették be egyedülálló, stratégiai léptékű együttműködésüket, ami felgyorsítja a Ford átalakítását, és újszerű élményeket biztosít az összekapcsolt járművek használóinak. A Ford azt is nyilvánosságra hozta, hogy felhő-szolgáltatója a Google Cloud lesz, mivel a Google világszínvonalú tapasztalattal bír az adatfeldolgozás, a mesterséges intelligencia (AI) és a gépi tanulás (ML) területén. Az új, hat évre szóló együttműködés keretében 2023-tól a Ford- és Lincoln-modellek millióiban működik majd az Android rendszer, beépített Google alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal – függetlenül attól, hogy az autó milyen árkategóriában szerepel.

A már jelenleg is folyó innováció felgyorsítása érdekében a Ford és a Google létrehozzák a Team Upshift nevű együttműködési csoportot. A két vállalat tudásának és eszköztárának egyesítésével a Team Upshift kitágítja majd a Ford átformálásának határait, újszerű, személyre szabott ügyfélélményeket kínál, és megteremti az új, adatalapú szolgáltatások lehetőségeit. Mindez olyan projekteket is magában foglal, mint az autóvásárlással kapcsolatos új élmények kidolgozása, az adatfeldolgozás alapján összeállított új ajánlatok elkészítése és még sok egyéb.

“Miközben a Ford folytatja történetének legnagyobb léptékű átalakítását az elektromos hajtások, az önvezetés és a konnektivitás bevezetésével, a Google és a Ford összefogásából egy olyan innovációs erőtér születik, amely átlagon felüli élményeket nyújt majd ügyfeleink számára, és modernizálja az egész üzletünket,” nyilatkozta Jim Farley, a Ford elnök-vezérigazgatója.

“Az első mozgó szerelőszalag megépítésétől kezdve a legújabb vezetéssegítő technológiák kifejlesztéséig a Ford már közel 120 éve diktálja az iramot az autóipari innovációk területén,” mondta el Sundar Pichai, a Google és az Alphabet vezérigazgatója. “Büszkék vagyunk rá, hogy a Google mesterséges intelligenciája, adatelemzése, számítógépes és felhőalapú platformjai alkalmazásával partnerként segíthetjük a Ford üzletmenetének átformálását, hozzájárulva olyan autóipari technológiák megalkotásához, amelyek révén az emberek a jövőben biztonságos és kommunikáló járművekkel közlekedhetnek.”

Kiválasztott felhő-szolgáltatóként a Google az idei év későbbi szakaszától kezdve a Ford rendelkezésére bocsátja majd a Google Cloud mesterséges intelligencia, gépi tanulás és adatelemző technológiáit, felgyorsítva ezzel az autógyártó digitális átalakulását, működésének modernizálását, és összekapcsolva autóit a Google jól bevált, biztonságos és megbízható informatikai felhőjével. A Ford a következőket tervezi:


  • Az ügyfélélmény még magasabb szintre emelése egyedi technológiákkal és személyre szabott szolgáltatásokkal;
  • A termékfejlesztés, a gyártás és beszállítói lánc menedzsment modernizálásának felgyorsítása, többek közt az AI használatában rejlő lehetőségek feltárásával a gyári dolgozók képzésében és a gyártóüzemi berendezések még megbízhatóbb teljesítménye érdekében;
  • Az adatközpontú működési modellek bevezetésének felgyorsítása, hogy az ügyfelek valós idejű értesítéseket kaphassanak – például az éppen esedékes karbantartásról.

 A Ford és a Google egyaránt arra törekednek, hogy az összekapcsolt járművek élvezetesebb, biztonságosabb és hatékonyabb szolgáltatásokat nyújtsanak használóiknak – a lehető legcsekélyebb mértékben vonva el a vezető figyelmét –, és hogy a vezeték nélküli frissítések révén mindig a legfrissebb technológiát biztosíthassák a vásárlók számára. 2023-tól kezdve a Ford és a Lincoln vásárlói világszerte egyedülálló digitális szolgáltatásokra számíthatnak, amelyek az Android operációs rendszerre épülnek, illetve olyan beépített Google alkalmazásokra és szolgáltatásokra, amelyek közt a világszínvonalú térkép-technológia és hangvezérlés is megtalálható.


  • A Google Assistant segít, hogy az autóvezetőknek ne kelljen elfordítaniuk tekintetüket a forgalomról, és elengedniük a volánt, mivel mindent elintézhetnek szóbeli utasításokkal.
  • A járművel elsődleges navigációjáról gondoskodó Google Maps segítségével a vezetők – a valós idejű forgalmi információk, az automatikus újratervezés, a sávszintű útmutatás stb. révén – gyorsabban eljuthatnak úticéljukhoz.
  • A Google Play segítségével az autósok vezetés közben is használhatják kedvenc zenei, podcast, hangoskönyv stb. alkalmazásaikat. Ezeket az appokat autós felhasználásra optimalizálják.


Az autókban futó Android rendszer lehetővé teszi a Ford és a külső fejlesztők számára olyan alkalmazások létrehozását, amelyek folyamatosan egyre tökéletesebbé válnak, és egyre inkább személyre szabott élményt biztosítanak.

„Minden erőnkkel arra törekszünk, hogy vonzó és különleges Ford termékeket és szolgáltatásokat hozzunk létre,” tette hozzá Farley. „Közös csapatunk innovatív megoldásokat dolgoz majd ki a Ford és a Lincoln vásárlói számára, miközben akadálytalan hozzáférést biztosít a Google világszínvonalú alkalmazásaihoz és szolgáltatásaihoz.”

 

E-mailt/visszahívást kérek!


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Nexus Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Nexus Kft.