Új Ford Puma ST Gold Edition

2021. 06. 21.

Rajongók tervezték rajongóknak: az exkluzív, új Ford Puma ST Gold Edition majdnem 275.000 szavazat alapján készült, amelyek a közösségi oldalakon keresztül érkeztek

2021. június 21. – Mindenki megtette tétjeit. Az emberközpontú dizájnnal kapcsolatos, innovatív kísérlet eredményeképpen a Ford pénteken bemutatta az új Puma ST Gold Edition győztes specifikációját, és az autó már idén – korlátozott darabszámban – megjelenik a márkakereskedésekben.

A Ford-rajongók közel 275.000 voksot küldtek be az autógyártó Twitter- és Instagram-oldalain keresztül egy tíznapos szavazássorozat keretében, eldöntve az egyes elemek (például a karosszéria, a dekorációs matricák és a féknyergek) színét, valamint kiválasztva az autó nevét.


Puma ST Gold Edition


Így született meg a legelső Ford Performance modell végleges dizájnja, méghozzá a következő szavazati arányok alapján:

Eldöntendő kérdésNyertes változatElvetett változat
Külső fényezésFekete – 56 százalékSzürke
FéknyergekVörös – 74 százalékFekete
Üléskárpit varrásaSzürke – 87 százalékFekete
Külső matricázásCsíkok – 74 százalékSávok
Külső emblémákST emblémák – 79 százalékEmblémák nélkül
KüszöbborításPuma – 53 százalékFord Performance
Megkülönböztető jelzésST – 55 százalékPuma
NévPuma ST Gold Edition – 59 százalékPuma ST 24K Edition


A különböző európai piacokról gyűjtött szavazatok eredményét hozzáadták a Ford Európa központi csatornáin át beérkezett voksokhoz, és az összesítés nyomán alakult ki a végeredmény.


Sports Technologies


“Hogy hűséges izomautó-rajongóink számára valami igazán emlékezeteset alkothassunk, úgy döntöttünk, hogy velük együtt, közösen készítjük el a Puma ST Gold Edition változatot. A szavazatok száma jól érzékelteti, milyen lelkesek a vásárlóink – és hogy milyen kiváló az ízlésük,” vélekedett Amko Leenarts, a Ford Európa formatervezési igazgatója. “A részletek mindig rengeteget számítanak, és a vásárlóink most egy igazán vonzó terméket állítottak össze!”


Amko Leenarts, a Ford Európa formatervezési igazgató


A Puma ST Gold Edition változat 200 lóerős, 1,5 literes EcoBoost motorja 6,7 másodperc alatt gyorsít 100 km/órás tempóra1. Az autóban a legmodernebb Sports Technologies megoldások működnek, többek közt választható Sport, Versenypálya és Ecoüzemmód2, a szegmensben egyedüliként kínált részlegesen önzáró differenciálmű, szabadalmaztatott erővektor szabályozású rugók, és persze a kivételes kanyarképességeket biztosító egyedi futómű- és kormánymű-beállítások. Az első vásárlók az év vége felé kapják meg autójukat.

A Ford és esport-csapata, a Team Fordzilla tavaly hasonló módszerrel, a gamer-közösség bevonásával készítették el a Team Fordzilla P1 tanulmányautót. 


Időpontfoglalás


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Márkakereskedés hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Nexus Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Nexus Kft.