Ford Mustang Mach-E

5 csillagos eredményt ért el

2021. 11. 05.

A tisztán elektromos hajtású Ford Mustang Mach-E mind a biztonság, mind a környezettudatosság tekintetében tökéletes, 5 csillagos eredményt ért el

KÖLN, Németország, 2021. október 27. – A Ford Mustang Mach-E díjainak egyre hosszabb listája most tovább bővült, mivel a modell két szervezettől, az Euro NCAP és a Green NCAP intézetektől is tökéletes, 5 csillagos értékelést kapott.

A Ford vadonatúj, tisztán elektromos hajtású SUV-ja maximális eredményt ért el a járművek biztonságát vizsgáló független szervezet tesztjén, akárcsak annál a szervezetnél, amely arra ösztönzi a gyártókat, hogy tiszta üzemű, energiatakarékos és a környezetet nem károsító autókat fejlesszenek.

A Mustang Mach-E a szigorú törésteszteken 92 százalékot teljesített a felnőtt utasok, és 86 százalékot az autóban utazó gyermekek védelme terén.

A kiváló eredményhez az is hozzájárult, hogy az autó alapfelszereltségében olyan modern vezetéssegítő technológiák szerepelnek, mint a Stop&Go és Sávközép rendszerekkel kiegészített Intelligens Adaptív Sebességtartó Automatika1, az Aktív Fékezés funkciót is kínáló Ütközésre Figyelmeztető rendszer1 és a Holttér Asszisztenssel kiegészített Sávtartó rendszer1. Sávkövető technológiáiért az SUV a legmagasabb pontszámot kapta.

A Green NCAP is maximális értékelést adott az autónak a kipufogónál mért nulla emisszió és az akkumulátoros elektromos hajtáslánc 610 km-es elektromos hatótávolsága (WLTP)2 miatt a tisztalevegő- és üvegházhatású gáz teszteken.

A 94 százalékos energiahatékonysági eredményen belül a Mustang Mach-E a legmagasabb pontszámot kapta azokon a laboratóriumi vizsgálatokon, amelyek a hajtáslánc alacsony és magas hőmérsékletű környezetekben mutatott működését értékelték.

“A Mustang Mach-E modellt nulláról kezdtük el tervezni, így igazán biztonságos és környezettudatos autó alkothattunk,” nyilatkozta Stuart Southgate, a Ford Európa biztonsági tervezésért felelős igazgatója. “Éppen ezért vásárlónk biztosak lehetnek abban, hogy olyan autót vezetnek, ami ugyanúgy óvja őket, mint a környezetet.”

Az Euro NCAP és a Green NCAP mostani elismerései tovább gyarapítják azt a több mint 20 díjból álló listát, amelyen olyan trófeák szerepelnek, mint a prémium B&O audiorendszer hangfalainak integrálásáért kapott iF DESIGN AWARD3, vagy az új generációs SYNC rendszerért a Fordnak ítélt Connected Car Manufacturer Award a MOTUL-tól.

A Ford Puma, a Kuga (Kuga Plug-In Hybrid és Kuga Hybrid), az Explorer Plug‑In Hybrid, a Focus és a Fiesta után a Mustang Mach-E a hatodik elektromos hajtásláncú Ford modell, ami maximális, 5 csillagos biztonsági értékelést kapott az Euro NCAP tesztjén.

# # #

1 A vezetéssegítő technológiák kiegészítő feladatot látnak el, és nem helyettesítik a vezető figyelmét, döntését és irányítását, és a biztonságos autózást.

2 A Ford Mustang Mach-E hátsókerékhajtású, nagyobb kapacitású akkumulátoros változatának WLTP-szabvány szerint mért elektromos hatótávolsága 610 km.

Az üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb 2017/1151 direktíva alapján regisztrálták. Az alkalmazott, szabványos tesztelési eljárások lehetővé teszik a különböző járműfajták és gyártmányok összehasonlítását.

3 iF DESIGN AWARD 2020.

Időpontfoglalás

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Nexus Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Nexus Kft.