A Ford növeli az F-150 Lighting elektromos pickup termelését

2022. 01. 21.

Teljes gőzzel előre! A Ford azt tervezi, hogy közel duplájára, évi 150.000 darabra növeli a tisztán elektromos F-150 Lightning termelését

DEARBORN, Michigan, 2022. január 4. – A Ford Motor Company ma bejelentette, hogy közel kétszeresére növeli az F-150 Lightning™ pickup gyártási kapacitását, hogy a dearborni Rouge Elektromos Jármű Központ évi 150.000 darabos termelése kielégítse az Amerika legkelendőbb modellsorozatának tisztán elektromos hajtású változata iránti erős keresletet. Csütörtöktől kezdve azok a vevők, akik első körben lefoglalták az autót, elkezdhetik átváltani foglalásukat konkrét megrendelésre.

F-150 Lightning™ pickup

„Mivel már majdnem 200.000 foglalásunk van, keményen és kreatívan dolgozunk a termelési korlátok áttörésén, hogy minél több F-150 Lightningot adhassunk át vásárlóinknak,” nyilatkozta Kumar Galhotra, a Ford Motor Company amerikai és nemzetközi piacokért felelős részlegének elnöke. „A tények magukért beszélnek: az emberek türelmetlenül várják a tisztán elektromos hajtású F-150 modellt, a Ford pedig mindent megtesz, hogy növelje a termelő kapacitását.”

A példátlan érdeklődés miatt a Ford bevezet egy új folyamatot: a vevők egymást követő turnusokban foglalhatják le az autókat, és akinek már megvan a foglalása, azokat arra kérik, hogy a következő hónapokban figyeljék a Fordtól érkező értesítő emailt, vagy lépjenek be rendszeresen Ford.com ügyfélfiókjukba. Azok, akiket nem tudnak kiszolgálni a 2022-es modellév autóiból, megrendelhetik a következő modellévek járműveit.

Termelő kapacitás növelése

A Ford gyártási rendszerének kulcsfontosságú eleme a rugalmasság; ennek érdekében a vállalat szakemberei már most is keményen dolgoznak a vállalat jövőbeli elektromosautó-kínálatán. A mostani keresletnövekedés kielégítése érdekében kis létszámú munkacsoportok alakultak a gyártás, a beszerzés, a stratégiai tervezés, a termékfejlesztés és a kapacitástervezés területein, hogy gyors és hatékony megoldásokat dolgozzanak ki az új pickup gyártásának bővítésére. A Ford összehangolja legfontosabb beszállítói – valamint saját gyártólétesítményei, a Rawsonville Részegység Üzem és a Van Dyke Elektromos Hajtáslánc Központ – működését, hogy megoldja a specifikus elektromosautó-alkatrészek termelési kapacitásának növelését.

„A UAW szakszervezet tagjainak minőségi munkája nagy mértékben hozzájárult az F-150 Lightning hatalmas sikeréhez,” vélekedett Chuck Browning, a UAW alelnöke. „Tagjaink értékes segítséget nyújtanak abban, hogy a Ford képes legyen megduplázni ennek az úttörő modellnek az éves gyártását.”

Ford gyártási rendszer

Az elektromos hajtású pickup ezen a héten ér az előgyártási folyamat végső szakaszába, mielőtt teljes sebességgel beindul a magánvásárlóknak szánt F-150 Lightning és a vállalati ügyfeleknek értékesített F-150 Lightning Pro tömeggyártása. A most készülő, immár sorozatgyártási minőségű járművek napokon belül megkezdik a valós körülmények közt teljesített teszteket, amelyek során együttesen több mint 1,5 millió kilométert futnak majd.

A Lightning abban is észak-amerikai rekordot állított fel, hogy mennyi vásárlót csábított át a vetélytárs márkáktól, hiszen a foglalásokat leadó vevők több mint 75 százaléka most először választotta a Fordot. A 2022-es F-150 Lightning pickup gyártása tavasszal kezdődik, és az autó belépő ára 39.974 dollár lesz, amit várhatóan csökkentenek majd a szövetségi adókedvezmények.

2022-es F-150 elektromos Lightning pickup

A Ford elkötelezetten készül arra, hogy az elektromos hajtás forradalmának élére álljon: a vállalat 2025-ig több mint 30 milliárd dollárt invesztál az elektromos járművekbe. A következő két év során a Ford a második számú elektromosautó-gyártóvá kíván fejlődni Észak-Amerikában, majd pedig – az akkumulátorok és elektromos járművek gyártásába történt hatalmas beruházásai révén – megcélozza az első helyet. A vállalat 24 hónapon belül már évi 600.000 darab akkumulátoros elektromos járművet fog gyártani globálisan.

A Lightning gyártásának felpörgetése mellett a Ford nemrégiben azt is bejelentette, hogy megháromszorozza a Mustang Mach-E termelési kapacitását, így 2023-ra várhatóan évi 200.000 darabbal több készül majd ebből a modellből. A Ford tisztán elektromos hajtású haszonjárműve, a 2022-es E-Transit is kapható lesz az idei év elejétől.

Jelenleg is folyik Tennessee államban a Ford 118 éves történetének legnagyobb, legmodernebb és legtermelékenyebb gyártólétesítményének építése, ahol az új generációs F-sorozatú elektromos pickupok készülnek majd. Emellett a Ford az SK Innivation céggel közösen három új BlueOval SK akkumulátor-gyárat is épít (egyet Tennessee, kettőt pedig Kentucky államban), hogy itt készítse modern lítiumion akkumulátorait, amelyek az új generációs Ford és Lincoln modelleket hajtják.

Ez a 11,4 milliárd dolláros beruházás közel 11.000 új munkahelyet teremt majd BlueOval Cityben és a BlueOvalSK Battery Parkban (Tennessee és Kentucky államban), megerősítve ezzel a Ford pozícióját Amerika legnagyobb autóipari munkaadójaként.

Többet is megtudhat a tisztán elektromos hajtású Ford F-150 Lightning pickupról. Ide kattintva

Időpontfoglalás

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Nexus Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Nexus Kft.