Ford Mustang-ról álmodnak a legtöbben Európában

2013. 10. 08.

Az Autoscout24 internetes autós portál felmérése szerint az európaiak minden más klasszikus autónál jobban vágynak egy Ford Mustangra: a Mustang 37 százalékkal nyerte meg a szavazást. Az eredmény annak ismeretében egyáltalán nem meglepő, hogy több, mint 500.000 európai rajongó töltötte le a Ford Mustang Customizer alkalmazást, aminek segítségével összeállíthatják álmaik Mustangját. A rajongók számára így nagyszerű hír, hogy a  Ford megerősítette a hírt, miszerint hamarosan megkezdi a legendás modell forgalmazását Európában. Az ehhez kapcsolódó “Mustang Visszaszámlálás” videosorozat a sportkocsi-ikon 2014-ben esedékes 50. születésnapja előtt tiszteleg.

Az AutoScout24 internetes autós portál 75 ezer fős felmérése szerint az európaiak minden más klasszikus autónál jobban vágynak egy Ford Mustangra. Az osztrák, belga, francia, német, holland, olasz és spanyol megkérdezettek 37 százalékának álomautója egy klasszikus Ford Mustang. A Mustang – amelynek európai forgalmazása a közeljövőben kezdődik – magabiztosan győzte le a felmérésben a BMW M1 (20 százalék) és a Volkswagen Beetle (11 százalék) modelleket.

“A Ford Mustang nem csupán egy autó, hiszen az autózás szabadságát és a száguldás szellemiségét testesíti meg.” - fogalmaz Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „A Mustang immár közel fél évszázada a globális autókultúra szerves része, és a világ egyik legismertebb modellje.”

A Ford azt is közzétette, hogy a letölthető és online is működő Mustang Customizer alkalmazást már több mint 500.000 európai felhasználó próbálta ki. Tavalyi bemutatója óta 49 ország több mint 4,5 millió autórajongója használta már a Mustang Costumizert – és a felhasználók világranglistáján Németország áll a második helyen.
Az iOs és Android rendszerű telefonokon és tableteken egyaránt futtatható alkalmazás segítségével a Mustang-rajongók összeállíthatják álomautójukat, amit más rajongók gépeivel is versenybe állíthatnak; minden megalkotott autó pontokat ér, az autók fotói háttérképként lementhetők, és a gépekkel egy drifversenyen is indulhatnak.

A Mustang ráadásul 2014-ben lesz 50 éves, aminek tiszteletére Ford bemutatta a “Mustang Visszaszámlálás” videosorozatot, reflektorfénybe állítva a legendás sportkocsit és rajongóit.
 
Az első film – amelynek címe A kezdetek kezdete: a Mustang 1 tanulmány – a tanulmányautó 1962-es bemutatásáig röpít minket vissza az időben. A többi videó is bőségesen merít a Mustang-archívumokból, emellett pedig bemutatja a Ford Mustang klubokat és a modell rajongóit, köztük Ralf Wurmot, a német Mustang Man-t, a filmekben emellett számos ritka felvételt, exkluzív interjút és bennfentes szakértői visszaemlékezést láthatunk. A Mustangról szóló hírek, információk és archív anyagok gyűjteménye a Ford Európa e célra létrehozott Mustang honlapján is megtalálható.

Az 1964-ben bemutatott Mustang azonnal kirobbanó sikert aratott, és emberek millióinak nyújtott lehetőséget életérzésük kifejezésére. Az autó közel 3.000 mozi- és TV-filmben, számtalan slágerben, felvonuláson, játékban és egyebekben szerepelt már, s nincs a világnak olyan szeglete, ahol a Mustang ne lenne népszerű.

Márkakereskedés hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Nexus Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Nexus Kft.