A Ford Mustang lehet a Világ Év Autója?

2015. 03. 20.
A Ford Mustang egyike a Világ Év Autója díj három döntősének: megkezdődött a visszaszámlálás a New York-i Nemzetközi Autókiállításig, ahol a Bridgestone Corporation és az Autoneum április 2-i közös sajtótájékoztatóján kiderül, melyik autó nyeri el a 2015-ös Világ Év Autója díjat, amelynek a Ford legendás sportautója az egyik nagy esélyese.

A New Yorki-i Nemzetközi Autókiállításon a 2015-ös Év Világautója díj mellett kiosztásra kerülnek majd a Világ Legjobb Luxusautója, a Világ Legjobb Izomautója, a Világ Legjobb Környezettudatos Autója és a Világ Legjobb Autódizájnja díjak is, amelyeket a 75 közismert autós újságíróból álló nemzetközi zsűri tagjai titkos szavazással, személyes tapasztalatukra alapozva ítélnek oda. Az öt versenykategória döntősei:

2015 Világautója
  • Ford Mustang 
  • Mercedes-Benz C-Class 
  • Volkswagen Passat 

A címekre jelölt autók világkörüli útja október 2-án vette kezdetét Párizsban, majd novemberben újabb állomás következett Los Angelesben, ahol az észak-amerikai tesztelők is kipróbálhatták a díjra jelölt modelleket, utána pedig a Genfi Autószalonon tűntek fel az autók, ahol minden kategóriában kihirdették a döntősöket. Az utazás 2015. április 2-án ér véget a New York-i Nemzetközi Autókiállításon, ahol megtudhatjuk, kik nyerték az idei díjakat. A Prime Research és az Autoneum által közösen készített Globális Trend Jelentés ugyanezen a napon, közvetlenül az eredményhirdetés előtt kerül nyilvánosságra New York-ban. Az Autoneum elnök-vezérigazgatója, Martin Hirzel elmondta: “Az autóiparban most az intelligens hatékonyság a legfontosabb trend. Az Autoneum könnyű és multifunkcionális akusztikai és hővezérlő járműrendszerei, valamint intelligens innovációi jelentős mértékben járulnak hozzá az automobilizmus jövőjéhez.”

A Világ Év Autója
A Világ Év Autója díj (WCA) több, mint egyszerű verseny. A WCA zsűrije 75 ismert autós újságíróból áll, akik egyfajta globális szakértői testületet alkotnak. E zsűritagok személye garantálja a díj függetlenségét és hitelességét, véleményük pedig fontos információként szolgál az autóipari szereplők számára. 

További információért kattintson ide!

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrisebb akciók Autó-Nexus Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Nexus Kft.Vélemények